Sale Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
  • Refractometer Brix 58-90% Baume Water ATC
Preţ: 590Lei 290Lei
Stoc epuizat
Livrare la: 48 de ore
Cod produs: Ref.006
Greutate: kg 0.200
Prețul cu ridicata: Yes

Refractometru Miere umiditatea cuprului 12-27% apă 38-43 Be '(Baume) 58-90 brix

Refractometrul pentru miere a fost special conceput pentru a determina umiditatea relativa a mierii si concentratia de zahar din miere, domeniile sale de masura fiind cele potrivite pentru miere: umiditate intre 12 si 27% si concentratie de zahar intre 58 si 90% pe scala Brix si intre 38 si 43 pe scala Baume. Umiditatea relativa a mierii, altfel spus concentratia de apa din miere este un bun indicator al gradului de maturare a mierii –apicultorii se refera la mierea care a stat suficient in fagure ca miere „coapta”. Umiditatea mierii. Mierea recoltata, prelucrata si conservata corect va avea o umiditate de 17-18%. Totusi, mierea este considerata maturata daca umiditatea nu depaseste limita de 20%. Daca mierea are o umiditate de peste 20% exista riscul de a fermenta si de aceea companiile care colecteaza miere de la micii apicultori o vor refuza. Daca mierea este recoltata inainte de capacirea completa sau in zile cu umiditate atmosferica mare, umiditatea acesteia va fi mai mare. Daca mierea este depozita in vase neetanse in camere umede, umiditatea acesteia va creste.

Pe langa umiditate, refractometrul pentru miere masoara si concentratia de zahar din miere, atat pe scala Brix, cat si pe scala Baume, informatie utila pentru nutritionisti si in industria agro-alimentara, dar si necesara pentru etichetarea corecta a mierii.

Rezultatele sunt usor de citit, scalele gradate fiind intuitive si clare.

Pentru temperaturi intre 10 si 30°C,  refractometrul realizeaza o compensare automata a temperaturii (ATC = automatic temperature compensation).

Refractometrul pentru miere se adreseaza atat apicultorilor, amatori si profesionisti deopotriva, cat si companiilor ce achizitioneaza miere si publicului larg ce doreste sa testeze calitatea mierii cumparate.

Utilizare: indreptati aparatul spre soare sau o sursa de lumina puternica, priviti prin obiectiv si rotiti usor spre dreapta sau stanga pana aveti o imagine clara. Plasati pe prisma de test cateva picaturi de miere si inchideti fereastra transparenta. Priviti prin obiectiv din nou si cititi valoarea. Stergeti apoi prisma si fereastra. Se poate si spala cu apa la temperatura ambientala.
Dispune de surub de calibrare. Vine calibrat.

Specificații

  • Interval de măsurare:

        58-90 % Brix
        38-43 Be '(Baume)
        12-27 % apă

  • Divizia:

        0,5 % Brix
        0,5 Be '(Baume)
        1 % apă

  • Precizie:

        ± 0,5 % Brix
        ± 0,5 Be '(Baume)
        ± 1 % apă

  • Compensarea automată a temperaturii (ATC)
  • Lungime: 140 mm
  • Greutate: 230 g

Set Include

  • 1 x Refractometru tradițional de miere
  • 1 x Mini surubelnita
  • 1 x Laveta de Curatare
  • 2 x Pipete
  • Manual de Utilizare in limba engleza
  • Carcasa Protectiva de Transport

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun