În această categorie veţi găsi refractometre universale cu scala Brix, potrivite practic pentru măsurarea oricăror substanţe chimice.
Foarte des le recomandăm pentru măsurarea conţinutului de zahăr în soluţii apoase - sucuri de fructe, sucuri de legume, emulsii de ulei etc.
Refractometrele au scala în grade Brix (°Bx), în funcţie de care se determină câte grame de zahăr sunt dizolvate în 100 g de soluţie de zahăr şi apă. Această scală poate fi convertită complet în index de refracţie (definiţia este stabilită de standardul internaţional), de aceea, refractometrele din această grupă pot fi folosite pentru măsurarea oricăror substanţe.
Cei mai mulţi utilizatori anteriori au căutat pe site-ul nostru termeni precum refractometru pentru zahăr, refractometru Ref.003, refractometru Ref.004, refractometre pentru zahăr, zaharometru, sugar tester, zaharometru de fermentaţie, refractometru lichide de tăiere, refractometru emulsii de tăiere, refractometru prelucrarea metalelor emulsie, refractometru PZO, refractometru NIMATIC, refractometru Extech.